◄ Попередня  
Договір на поховання для отримання урни з прахом

У зв'язку зі зростанням показника смертності, у нашій країні приблизно через 2,5 роки виникне проблема дефіциту місць на цвинтарі для здійснення традиційного обряду поховання тіла покійного в землі. Крім того, екологи називають «проблемою нового тисячоліття» поширення страшних захворювань (туберкульозу, раку тощо) через попадання трупних отрут у підземні води.

Договір на поховання для отримання урни з прахом

Вже зараз потрібно шукати альтернативні методи проведення поховання померлих. Одним з таких є дуже популярна в європейських країнах кремація (поховання померлого шляхом спалювання). По-перше, цей метод є екологічно чистим та безпечним. По-друге, він дозволяє довільно вибрати місце остаточного поховання.

У нашій країні для поховання померлого шляхом кремації необхідно підготувати такі документи:
  • Лікарський висновок про смерть (або його копію). Якщо смерть була насильницькою – письмовий дозвіл із прокуратури (тільки оригінал документа);
  • Нотаріально завірене Свідоцтво про смерть (оригінал та копія);
  • Письмовий заповіт (або виписка про той пункт, де зазначено волевиявлення про спосіб поховання);
  • Письмове підтвердження згоди рідних покійного (спадкоємців, зазначених у заповіті) на поховання шляхом кремації;
  • Довіреність замовника на ім'я свого представника, що свідчить про право супроводу труни з тілом померлого до місця кремації та отримання урни з прахом;
  • Документ, який підтверджує особу представника замовника (паспорт та його ксерокопія).

У реєстратурі крематорію необхідно буде сплатити рахунок-замовлення на похоронне приладдя, а також урну для праху померлого.

Прах повертають родичам, як правило, через добу після кремації. Відповідно до умов договору, який складають у день спалення тіла, крематорій зберігає порох протягом одного року. Якщо у цей термін рідні не забрали його, то урну ховають у безіменній могилі.

Для того, щоб отримати урну з прахом, потрібно пред'явити в реєстратурі крематорію: гербове свідоцтво про смерть, паспорт особи, відповідальної за отримання праху, довідку про кремацію, квитанцію про оплату послуг кладовища з поховання урни або заяву – свідоцтво про те, що урну будуть ховати в іншому місті.

Обов'язковою умовою договору є виготовлення до дня поховання (установки) урни з прахом меморіальної плити, що закриває колумбарію, або пам'ятника на могилу.

Далі урну з прахом можна покласти в сімейну нішу колумбарію (стіни скорботи) або поховати у землі. Процедура проводиться за письмовою заявою користувача місця поховання після запису до книги реєстрації поховань (у разі вибору сімейної ніші). Якщо ж Ви плануєте поховати порох рідної людини, то на Ваше оформлене нотаріальне прохання, виділяють місце на цвинтарі розміром 0,8*0,8м. На цій ділянці можна поховати останки кількох родичів за Вашим бажанням.

Ще одним способом поховання праху померлого, до якого вдаються найрідше, є розвіювання (поховання без урни).

Усі способи можуть бути виконані персоналом цвинтаря без присутності родичів чи його представників. Хоча попередньо необхідно скласти акт про вчинення поховання та внести запис до "Книги пам'яті".

Ритуальний портал Вічная пам'ять
 




Статистика перегляду сторінки: сьогодні 1, з початку місяця 25, всього 3435





Ритуальний портал «ВІЧНАЯ ПАМ'ЯТЬ»
Проєкт від порталу ПараМолода

2024 «Вічная пам'ять» - каталог ритуальних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info